Social Icons

twitter facebook Google+ linkedin rss feed email

miercuri, 2 aprilie 2014

Mini-excursie în Timişoara

Weekend-ul ce tocmai a trecut mi-a schimbat puţin viaţa şi percepţia. Facultatea la care vreau sa intru a organizat un concurs. Ca să arate viitorilor studenţi cum e viaţa de student la acea facultate,cei de acolo au organizat trei zile pe care noi, cei ce am participat la concurs, am putut vizita campusul şi am trăit printre studenţi. Sincer, m-am simţit ca o studentă pe toată perioada acestor zile şi pot să spun că sunt decisă să merg la acea facultate.

În aceste zile, mi-am notat reacţiile, sentimentele şi întâmplările prin care am trecutr. Dar voi nota doar câteva lucruri. Facultatea a plătit drumul, cazarea şi mâncarea noastră pe toată durata şederii. 1Au fost în jur de 500 de elevi doar la matematică(materia la care am dat simularea de admitere). Nu mai spun că erau şi alte materii de concurs(mecanică şi chimie). Totul a fost organizat de Liga Studenţilor de la acea facultate.

Să o iau cu începutul.

Ziua 1: 28 martie 2014


Am aşteptat după autocarul trimis de ei şi când am venit, eu şi colegele mele ne-am aşezat la locurile ce mai rămăseseră libere. Ceea ce a fost interesant pe drum a fost faptul că nu ştiam cât de amuzant e cu străini de vârsta mea în autocar şi mi-a plăcut foarte mult gestul unui băieţel. Stăteam pe scaun şi pe locul din faţa mea stătea un băieţel de 4-5 ani, cu mămica lui. Mă mai uitam la el şi îi mai zâmbeam pentru că mie îmi plac foarte mult copiii mici. La un moment dat, oprim la un popas. Când băieţelul vine înapoi în autocar, are în mână trei flori culese de pe marginea drumului. O cheamă pe mama lui şi îi dă buchetul, după care spune că doar două îi rămân ei şi una mi-o dă mie. A fost aşa de dulce!
Când am ajuns la Timişoara, nu s-au dat plicurile cu programul şi câteva pliante şi când ne-am organizat, studenţii ce au fost repartizaţi la grupul nostru ne-au dus prin zonă şi ne-au plimbat până când a fost timpul să mergem la Festivitatea de Deschidere.

Notă din data de 28 martie 2014, ora 15:27:

Chiar simt că vreau să intru la facultatea asta, că aici e locul meu. Abia aştept să intru aici şi să îmi fac prieteni noi! Am auzit că este greu, dar chiar simt că aici este locul meu.
Şi ceea ce văzusem până atunci a fost nimic faţă de ce urma. Pe când ne plimbam pein centru, am făcut şi câteva poze.


După Festivitate, ne-au dus unde am fost cazaţi. Toţi au fost cazaţi în cămin şi doar eu şi colegele mele am fost cazate în centru la internatul unui liceu. Pe dinafară arată vechi internatul, dar înăuntru este destul de drăguţ, deşi când am văzut camera, nu aveam bec. Am fost din ce în ce mai entuziasmată de intrarea la facultatea aceasta.
Notă din 28 martie 2014, ora 19:15:
Cu cât vorbesc mai mult cu stundeţii de aici, cu atât sunt mai entuziasmată de intrarea în facultate.
Totul mi se pare frumos la Timişoara. După cazare am fost la masă, la restaurantul universităţii şi mâncarea a fost foarte bună. Fiecare autocar reprezintă un grup şi la fiecare grup a fost repartizat un student pentru fiecare materie de concurs. În grupul meu am fost doar eu şi două colege şi ne-a fost repartizat un student din anul 2. El ne-a arătat campusul şi ne-am plimbat aşa de mult zilele acestea încât şi acum am febră musculară. După plimbare, băiatul ne-a lăsat la internat. Noi am mers la camera noastră şi am constatat că avem bec. Probabil camera nu fusese locuită o perioadă şi uitaseră. 

Ziua 2: 29 martie 2014


În această zi am dat simularea şi concursul de matematică. Ne-au dus în amfiteatru şi foile de simulare şi concurs şi chiar au fost accesibile subiectele de admitere. După ce am ieşit, am fost trimisă într-o sală unde ni se prezenta facultatea, de către studenţi din Ligă, în anii terminali. A fost foarte interesant pentru că ni s-au spus job-urile pe care le putem avea după ce terminăm această facultate, dacă lucrăm pe profil. Ceea ce este foarte atractiv este şi faptul că sunt 90% din studenţi care au găsit de muncă şi sunt atâtea avantaje în a fi student la facultatea aceasta. După prezentare, au fost corectate lucrările în faţa noastră şi la fiecare elev era un alt elev martor. 


Ceea ce era şi normal, după toată munca aceasta, am mers să mâncăm, după care am vizitat mall-ul. Precizez că am mers pe jos peste tot unde am fost. Păcat totuşi că jumătate din locurile vizitate erau în construcţie. Oricum, după atâta plimbat, am ştiut să mergem singure la masă, dimineaţa. 


Notă din data de 29 martie 2014, ora 19:30:
Am mâncat, după o lungă plimbare la Mall. Cred că mini-excursia aceasta mi-a schimbat percepţia despre viitor şi ce vreau de la viitor.
În seara aceea era şi o petrecere organizata de studenţi, dar eu şi colegele mele am rămas în cameră, deoarece eram foarte obosite. 

Ziua 3: 30 martie 2014


De când ne-am trezit şi până am plecat, am cam fost tot în grabă pentru că trebuia să ajungem la masă şi prima chestie pe care am spus-o în acea dimineaţă a fost Putem sări peste micul dejun? Dar nu am putut. Am mâncat, după aceea am mers după bagaje, dar înainte de asta, ne-am odihnit puţin ca să vedem cum facem noi cu bagajele. Dupâ ce ne-am lămurit, am grăbit pasul, am luat bagajele, am mers repede la autocar ca să le lăsăm, am mers la Festivitatea de Premiere şi am plecat înainte să se termine ca să apucăm să cumpărăm apă şi ceva dulce pentru drum. Am ajuns la fix la autocar, dar am aşteptat ca să pornească cele din faţa noastră. 


Dar, pe drum, am notat impresia mea despre această vizită.
Notă din data de 30 martie 2014, ora 12:54:
În aceste două zile ce au trecut, parcă am trăit în altă lume, una care îmi place la nebunie. Am cunoscut persoane noi şi a fost super! Abia aştept să fiu studentă aici. [...] Lumea aceasta, este cea în care voi fi de la toamnă.
Am scris mai sus că zilele astea petrecute în Timişoara mi-au schimbat viaţa. Spun asta pentru că înainte eram indecisă şi nu ştiam sigur ce vreau, dar trăind două zile printre studenţi şi chiar în locul acela, mă simţeam fericită şi simţeam că acolo vreau să trăiesc. Acum ştiu clar unde vreau să intru şi mi-am găsit locul. Iubesc Timişoara! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa si tu un comentariu si spune-ti parerea

 
 
Blogger Templates