Social Icons

twitter facebook Google+ linkedin rss feed email

miercuri, 19 februarie 2014

Duşmani

Unii oameni ne vor răul. Fiecare are un motiv anume, personal, pentru a-şi dori acest lucru. Ca oameni, când suntem atacaţi, tindem să atacăm înapoi şi ajungem să dorim şi noi răul celor ce ne-au rănit. Ajungem să urâm şi să simţim repulsie faţă de acea persoana. Când vine vorba de persoana respectivă, arătăm dezgust, ură şi mintea creează gânduri negative. Un om care arată aceste semne ajunge să dorească răul duşmanului său şi se coboară la acel nivel.

Gândurile negative nu sunt deloc bune pentru om. Aduc nefericire în viaţa acestuia şi îl face să fie neputincios, să se lase controlat de alţii. Este adevărat că duşmanii te pot face să devii mai ambiţios, mai dornic să devii din ce în ce mai bun, dar dacă ambiţia vine din a fi mai bun ca celălalt, nu este bine deloc. Spun asta pentru că, de exemplu, dacă duşmanul participă la un concurs de karaoke, şi tu vei dori să faci la fel, pentru a-i demonstra că eşti mai bun, fără să te gândeşti dacă acest concurs te va ajuta, dacă este ceea ce îşi place să faci sau dacă te pricepi. Pur şi simplu vrei să domini, să câştigi o luptă inutilă.

Să laşi ura sa te controleze, să facă din tine un om rău, nu este deloc un lucru bun. Când cineva te răneşte intenţionat, răspunsul nu este să începi să îl urăşti. Uneori, persoana aceea ori nu dorea să te rănească, ori dorea acest lucru. Nu contează. Nu ai dreptul să judeci pe cineva. Nu ai dreptul să îţi faci dreptate şi să plăteşti cu aceeaşi monedă pentru că o să faci mai mult rău. Răul duce la mai mult rău şi nimeni nu câştigă. Poate vei ajunge să îl ditrugi pe duşman şi să îl înveţi că eşti mai bun. Dar nu este bine. Ceea ce ai făcut a fost să umileşti o persoană din pur egoism. Nu este nimic bun în a distruge un om, pentru că ai ajuns exact ca acel om: rău.

Sună bine asta? Ei bine, pune-te în pielea celui doborât. Te-ai gândit oare cum se simte? Merită să distrugi oameni ca să îţi îndeplineşti un scop egoist? Să ştii că nu. Pentru că atunci, când ai ajuns în această situaţie, ai devenit opusul a ceea ce îţi doreai să fii. Acest lucru va duce la singurătate. Nimeni nu vrea să fie în preajma unei persoane căreia îi place să facă rău altor semeni.

Te întrebi totuşi ce ai putea face atunci când cineva te-a dezamăgit sau te-a rănit? Tot ce poţi să faci atunci când eşti lovit, este să întorci şi celălalt obraz, pentru că altfel, situaţia se va agrava şi vei deveni vinovat. Nu văd un lucru bun în a te bate cu cineva pentru că s-a uitat nu ştiu cum la tine. Nu este nimic bun în a începe să te baţi cu cineva pentru că s-a pus cu tine. Nu ştiu ce cred alţii. Probabil băieţii spun altceva, probabil că pentru ei, o bătaie rezolvă totul, dar eu nu sunt de aceeaşi părere. Nu sunt de acord cu pumnii decât în ringul de box sau în competiţiile adevărate. Nu în bătăile, în care scopul este că unul s-a dat la prietena celuilalt. Acestea sunt probleme care pot fi rezolvate altfel. Poate nu ştii, dar puterea cuvântului e mare, dacă ştii să o foloseşti.

Atunci cânt cineva începe să îţi facă rău de câte ori are ocazia, pur si simplu nu-l băga în seamă. Înseamnă că nu merită atenţia ta. Pur şi simplu iartă pentru că dacă acea persoană a făcut ceva rău, oricum va răspunde pentru tot ce a făcut în viaţă. Pur şi simplu încearcă să îţi vezi de viaţa ta. Dacă o să apară un moment prielnic pentu a face rău acelei persoane, fă un bine. Chiar dacă nu va arăta vreo schimbare comportamentală, nu va uita acest lucru. Şi dacă nu îi dai atenţie atunci când spune ceva urât sau se ia de tine, se va plictisi să mai facă asta. Sunt sigură.

În concluzie, cel mai bine ar fi să întorci şi celălalt obraz şi să îţi ajuţi aproapele. Este soluţia oricărei probleme de genul. Când greşeşti, îţi ceri scuze, când ţi se greşeşte, iartă. Şi înainte de a judeca pe alţii, uită-te la tine. Nici un om nu este perfect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa si tu un comentariu si spune-ti parerea

 
 
Blogger Templates